Kattekrabbels Forum

Volledige versie: Hippo stelt zich voor
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Hallo allemaal, ik ben kersvers hier, ben hier verzeild geraakt via Rieneke, die me hielp bij een probleem met een van mijn twee katten.
Tom en Tijger kwamen bij me toen ze 4 waren, hun vorige personeel kon niet meer voor ze zorgen en zocht een goed adres. Waarop ik zei: 'Als dat nou niet lukt, kom dan maar', en vanaf die tijd zijn T&T bij mij ;-)
Ze zijn broer en zus, in augustus zijn ze 13 geworden. Mevrouw Tijger, een schildpad, lijkt nooit helemaal kitten-af te zijn geworden: speels, actief, nieuwsgierig, fel. Ik kan haar geen grotere lol doen dan iets in huis te veranderen: nieuwe ontdekkingsmogelijkheden! Tijger is ook dol op warmte, ze gaat rustig bij 30 graden in de zon op een terrastegel liggen bakken, elk half uur even afkoelen in de schaduw en dan weer de zon in. Ze haat regen, als er 1 druppel op haar vacht valt vlucht ze naar binnen en gaat zich helemaal poetsen.
Tom, een zwarte jeweetwelkater met steeds meer witte haartjes, is tot voor kort nooit speels geweest, hij is een kat die overal bangig voor is, alles is eng behalve concukatten, die worden zijn territorium uitgejast. Een paar jaar terug zat ie onder een vogelvoedersilo zéér geïnteresseerd naar de vogels te kijken, maar ja, waar gegeten wordt... Tom werd dus op zijn kop gescheten en kwam panisch schreeuwend binnenrennen en vond sindsdien ook vogels Héél Erg Eng. Als er in huis iets verschoven is, moet Tijger die plek eerst verkennen, als zij er eenmaal een paar keer lekker gelegen heeft, pikt Tom de plek in.
Tom is een schaduwkat, die trekt zich bij 18 graden al terug tussen de struiken. Hij geeft niets om regen, als het een beetje doorplenst krijg je zo'n gehalveerde kat binnen omdat die vacht kletsnat is ;-)
Tom is veel groter gebouwd dan Tijger, maar is de laatste tijd erg afgevallen (eet slecht, braakt veel). Het rare is dat ie sinds kort ook veranderd is in gedrag - eerst verbaasde ie me al [/font]enorm door met een halfdode muis binnen te komen, de dag erna had ie een rat (waterrijke buurt). En ineens wil ie net als Tijger jagen op een touwtje. Alleen vindt Tijger dat na een half uur wel genoeg, en wil Tom na een uur nog doorgaan (goed voor je arm- en schouderspieren, dat wel).
Dus slecht eten, veel actiever, regelmatig braken, en dan lukt dat afvallen wel.
Op advies van de dierenarts eerst nogmaals een ontwormpil gegeven, want vooral muizen schijnen vaak lintwormen te hebben. Bloedonderzoek gedaan, schildklier is goed, nieren gaan achteruit, dus niervoer is nodig maar eerst moet ie weer op gewicht komen.
Nu is het personeel dus zoet met kip koken en voeren, in de gaten houden of en zo ja wanneer en hoe het er weer uitkomt. Vandaag lijkt het wat beter te gaan, als ie toch blijft braken moet ie aan de maagzuurremmers om te kijken of dat helpt.
Ze houden ons wel bezig!

Leuk dat je er bent, welkom.
En die 2 houden je wel lekker bezig dus Smile

Zie als 2 foto's van je stel. Leuk hoor!
hoi hippo, gezellig dat je mee komt kletsen!
heerlijk verhaal over je katten, ik zie ze zo voor me Smile

je kan onder het kopje 'kattenpraat' een eigen topic voor je katjes aanmaken, en van foto's krijgen we niet snel genoeg.
Hoi Hippo, Welkom hier!
Hoi Hippo , welkom hier bij ons en wat een geweldig verhaal van je katten !
Ik ben benieuwd naar nog meer foto's
Wat een leuk en uitgebreid voorstel verhaal over je katten Smile
Gezellig!
Hoi Hippo,

Ook ik ben hier via Rieneke gekomen en ik denk net als jij via GV.

Jij ook welkom hier.