Kattekrabbels Forum

Volledige versie: Danielle
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Na een hectische twee weken (introductie kitten Bob, heftige diarree bij beide katten) wordt het tijd om ons even officieel voor te stellen.

Alvorens ik wat meer over mijzelf en mijn twee katten ga vertellen, wil ik eerst iedereen via deze weg bedanken voor alle adviezen en bemoedigende woorden. Helaas heb ik mijn eerste kat pas een half jaar en heb ik nog niet zoveel kunnen bijdragen aan jullie onderwerpen. Ik hoop snel wat kennis te vergaren, zodat ik ook voor jullie wat kan betekenen.

Mijn naam is Danielle, of Daan zoals de meesten me noemen ;-).
Ik ben 32 jaar en ben een collega van Carolien. Ik heb in het verleden een hond gehad (Cockel Spaniel Bob).

[Afbeelding: bobklein.jpg]

Bob is drie jaar geleden op 8-jarige leeftijd plotseling overleden. Ik was er helemaal stuk van. Hij was echt mijn maatje. Hij ligt begraven op een dierenbegraafplaats.

In de jaren die volgden heb ik in totaal 5 ratten verzorgd (Ciske, Indi, Fuzzy, Babsi en Pebbles). Afgelopen zomer heb ik de laatste twee moeten laten inslapen.

[Afbeelding: CiskeenIndiinternet.jpg]

[Afbeelding: Afb008klein.jpg]

Misschien niet de meest favoriete dieren onder kattenliefhebbers :wink: maar ik was er echt donders gek mee. Ze hebben alleen een zeer korte levensverwachting van zo'n 2 jaar. Iedere keer dus weer afscheid nemen en veel verdriet.

Na het overlijden van mijn laatste ratjes ben ik vrijwilligerswerk gaan doen in het plaatselijke dierenasiel. Dat doe ik nu nog en bovendien zit ik in het bestuur sinds een aantal maanden. In het asiel verzorg ik iedere zondag de katten (schoonmaken, voer geven, medicijnen toedienen en vooral ook heel veel knuffelen).

Al in mijn tweede week in het asiel werd Mamaloe binnengebracht. Een lieve hoogzwangere lapjeskat. Het was liefde op het eerste gezicht. Loe zou zodra de kleintjes geboren en geplaatst zouden zijn, bij mij komen wonen. Op 16 september 2006 was het dan zover. De kleintjes waren geboren. Loe is bevallen in een wasbak :?

[Afbeelding: DSC01080klein.jpg]

Ze was een geweldige moeder van 5 kittens! De drukte van het asiel werd een van de kleintjes echter teveel. Op advies van de dierenarts heb ik toen het voltallige nest incl. mijn Mamaloe mee naar huis genomen. Daar hebben Mamaloe en ik de kleintjes samen grootgebracht. De kleinste voedde ik middels een maagzonde bij.

[Afbeelding: DSC01410klein.jpg]

Maar zoals de foto laat zien, dronken ze al snel uit bakjes. Het was een geweldige ervaring. De kleintjes zijn toen ze 9 weken oud waren geplaatst bij verschillende mensen. Het gaat ze allemaal erg goed. Ik heb met alle mensen nog regelmatig contact.

En toen was Mamaloe alleen bij mij. Het was een enorme knuffelkat. 's Nachts sliep ze lekker bij me en als ik thuis was deden we niets anders dan spelen en ravotten.

[Afbeelding: Afb059medium.jpg]

Dat ging geweldig goed, tot ze ineens 's nachts de boel begon te vernielen. Verveling! Tijd dus voor een vriendje. Dat werd de Britse korthaar ktten Bob (vernoemd naar mijn hond). Bob is nu twee weken bij ons. Hij is geboren in Tsechie en heet eigenlijk Eprin I.

[Afbeelding: DSC01817klein.jpg]

[Afbeelding: DSC01833klein.jpg]

Al na enkele minuten werd duidelijk dat het helemaal goed zou komen met die twee. Bob is nu twee weken bij ons en het gaat fantastisch met hun samen!

[Afbeelding: DSC01858Kllein.jpg]

[Afbeelding: DSC01866kllein.jpg]

Mamaloe is nu een stuk rustiger en volgens mij vindt ze het stiekum erg leuk dat er zo'n knappe kerel bij ons is komen wonen.

[Afbeelding: DSC01826Loe.jpg]

Nu hun gezondheid nog helemaal op orde en dan kan het hier niet meer stuk!

Hopelijk spreken we elkaar nog vaak via de verschillende topics op het forum!

Groetjes
Danielle
Wat een onzettend leuk voorstel verhaal
En wat een lieve dieren heb je en heb je gehad.
Cockers vind ik zooo geweldig, wat vreselijk dat je hem zo snel moest missen.
En ratjes vind ik ook heeel leuk hoor, het grote nadeel van de kleine knagers zoals hamsters, ratten en muizen vind ik idd dat ze maar zo kort leven en je steeds weer afscheid moet nemen.

Hopelijk nog tot veel krabbels hier!
Heel leuk verhaal Daan Big Grin

die kittens op een rijtje... geweldig...

Hopelijk tot krabbels! :wink:
Nogmaals van Harte Welkom Daan , Mamaloe en Bob.
Een erg leuk en ook beetje triest verhaal.
Erg fijn dat jij op de weg van Mamaloe kwam.
Ik wens je heel veel kletsplezier hier bij ons ,kom maar vaak langs natuurlijk ook met fotos van je liefies.
Dikke knuffel en tot snel
wat een leuk voorstelverhaal daan, en mooie foto's!!
leuk dat je op het asiel werkt. zit het bij jullie ook alweer bomvol? het lijkt wel of het ieder jaar eerder volloopt Sad
hopelijk gaat het nu verder goed met de gezondheid van je poezels, en kan je er lekker van genieten!
Ik heb je verhaal met veel plezier gelezen.
Nogmaals hartelijk welkom.
En om mee te kunnen praten, hoef je echt niet veel verstand van katten te hebben hoor.
Er zijn genoeg andere onderwerpen waar je je zo in kunt "gooien".
Hey Daan, leuk om je verhaal hier te lezen.
Wat heb je prachtige foto's. En jouw eerste Bob, wat een mooie hond.
Ook namens mij nogmaals van harte welkom hier.
Kom maar lekker vaak buurten. Big Grin
Wat leuk om te zien en te lezen!!
Hoi Daan,

Wat een geweldig voorstelrondje. Ik heb genoten van je verhaal! Big Grin
Bob was inderdaad een prachtige hond met geweldige oren. (bij een grote hond MOET ik altijd knuffelen en friemelen met de oren hihi) Heerlijk!
Je hebt twee heerlijke katten en oh, wat een lekkere toetjes!!!
Prachtige foto's, mijn favorieten zijn de zogende mama en de gapende Bob.

Nogmaals, leuk dat je erbij bent gekomen hoor!! Big Grin
HOi, ook namens mij een (laat) warm welkom en leuk dat je erbij bent, een heel leuk voorstelverhaal en leuke foto's , je hebt een lekker stel zo!
ik lees je verhaal vandaag pas.wat een geweldige fotos.heel leuk ook die met de kittens.En ik ben ook gek op ratten hoor.Geweldige dieren zijn dat .