Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Help! Kat blijft buiten bak plassen
02-07-2020, 10:19:11,
#1
Help! Kat blijft buiten bak plassen
Hallo allemaal,

Wat fijn dat er een katten forum bestaat :-) ik heb namelijk een probleem en ik weet echt niet meer wat ik kan doen om het probleem te verhelpen. Hopelijk kunnen jullie me advies geven!
Ik heb 2 Britse korthaar katers van nu 2 jaar oud. Eerst hadden we alleen Lux maar na een halfjaar kwam daar ook Jax bij. Ze zijn gelukkig echte vriendjes. Onze dierenarts raadde aan ze met 6 maanden te castreren, dus dit hebben we bij ze allebei laten doen. Toen ze allebei een jaar oud waren zijn we van een appartement verhuisd naar een woning met een tuin. Na een aantal maanden begon ik te merken dat er een kat uit de buurt bij ons voor de deur ging zitten en Jax vond dit absoluut niet fijn. Ze konden elkaar zien door een raam en het plassen van Jax buiten de bak begon. We hebben het raam toen afgeplakt en het plassen leek even te stoppen maar helaas niets bleek minder waar. Het is één specifieke plek waar hij doet dit, bij de voordeur. We hebben twee kattenbakken maar besloten er toen een derde bij te zetten op de plek waar Jax plast, bij de voordeur. Maar helaas blijft Jax achter de bak plassen en helaas dus niet op de bak. We maken de bakken iedere dag schoon en hebben inmiddels ook Feliway Classic geprobeerd maar helaas blijft Jax buiten de bak plassen op steeds dezelfde plek.

Wat kunnen we nu nog doen? Helaas is de geur inmiddels zo erg dat je het direct ruikt bij binnenkomst.

Onze katten blijven in principe alleen maar binnen, soms laten we ze in de tuin. Eerst aan een lijn maar dit is niet heel handig, daarom laten we ze soms los in de tuin en letten we goed op. Jax wil erg graag ook buiten de tuin heb ik in de gaten en is überhaupt erg bezig met naar buiten gaan. Wanneer we een raam open hebben staan en de deur van de kamer dicht hebben heeft hij in de gaten dat het raam daar openstaat en wil hij daar steeds naar binnen. Wil Jax soms echt naar buiten? Kan dit het plasprobleem oplossen? Ik vind dat erg eng omdat het een heel mooi en lief katje is en ik bang ben dat er iets met hem gebeurd of dat hij niet meer naar huis komt. 

Ik hoop dat er iemand is die me kan helpen. Bedankt alvast!
Antwoord


Berichten in dit topic
Help! Kat blijft buiten bak plassen - door Lux-en-Jax - 02-07-2020, 10:19:11
RE: Help! Kat blijft buiten bak plassen - door rieneke - 02-07-2020, 10:37:53
RE: Help! Kat blijft buiten bak plassen - door rieneke - 02-07-2020, 11:48:04
RE: Help! Kat blijft buiten bak plassen - door rieneke - 02-07-2020, 11:53:44

Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)