Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kat eenzaam? Dubio om kitten erbij te kopen.
15-05-2020, 22:54:28, (Dit bericht is het laatst bewerkt op 15-05-2020, 22:55:54 door mvd01.)
#1
Kat eenzaam? Dubio om kitten erbij te kopen.
Hallo,

Twee jaar geleden hebben wij een prachtige Britse langhaar gekocht, Brownie. Een hele lieve kater, geen schootkat maar wel een beestje wat altijd bij je in de buurt is. Hij houd ons altijd in de gaten, en gaat op plekken liggen waar hij ons beide kan zien. Daarnaast is hij heel erg speels! Hij wil het liefst heel de dag spelen, en verstoppertje spelen is zijn favoriet. Daarnaast is hij heel gek met kinderen, super interessant die kindjes die allemaal bewegen. Geweldig vindt hij dat!

Mijn vriend en ik werken beide fulltime, normaal gezien is hij dan ook veel alleen thuis. Sinds corona werk ik nu dik twee maanden thuis, wat mij aan het denken heeft gezet. Brownie is altijd bij mij, de hele dag door. Als ik aan het werk ben, slaapt hij de hele tijd bij mij op kantoor, maar zodra ik naar beneden loop is hij eerder beneden als mij.. En dan wil hij vaak spelen!

Ik vraag me nu dus wel eens af, is het wel leuk voor hem om alleen te zijn? Vooral als ik straks weer fulltime moet gaan werken. Zou hij het gezellig vinden als we nog een kat zouden kopen, of juist helemaal niet? Ik vind het echt heel erg lastig! Sowieso is hij geen andere dieren gewend. Alleen vanuit het nest, daar is hij tot 12 weken wel bij verschillende katten en honden geweest.

Brownie is nu 2,5jr oud en een beetje schrikachtig aangelegd. Hij lijkt heel stoer, maar eigenlijk is het een beetje een softie wat dat betreft. Toen wij hem een paar maanden hadden hebben we wel eens een andere Britse langhaar aan hem voorgesteld van familie van ons. Maar dit was niet zo'n succes. Moet ik er wel bij zeggen dat brownie toen nog een stuk kleiner was en die andere kat al een jaar.

Ik zit heel erg in dubio om eventueel een Ragdoll erbij te nemen. Ik ben zelf een enorme dierenvriend dus zou het super gezellig vinden om er nog een kat bij te nemen. Maar goed, de vraag is.. Maak ik Brownie daar gelukkig mee?

Hopelijk vind ik op dit forum goed advies.
Alvast bedankt en een fijne dag!

Groetjes Melissa
Antwoord
16-05-2020, 07:07:29, (Dit bericht is het laatst bewerkt op 16-05-2020, 13:12:50 door rieneke.)
#2
RE: Kat eenzaam? Dubio om kitten erbij te kopen.
Het is de vraag of je je kat daar gelukkig mee maakt. Katten die altijd alleen hebben geleefd raken sociaal gedepriveerd, kunnen niet meer wennen aan andere katten.
Het blijft dus een gok waarvan de uitkomst onzeker is.
Zelf zou ik, als je de kok wil wagen, eerder kiezen voor een leeftijdgenoot, die net als jouw kat een softie is.
Veel valt of staat ook met een heel rustige introductie, overhaast daarin niets.
Zie: http://blog.lekkerinjevacht.com/langzame...lige-plek/
Realiseer je ook dat de mogelijkheid erin zit dat je de nieuweling weer moet herplaatsen.
Ik moet nu rennen, ga later verder op je vraag in.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)